Anders Ågren

Goda nyheter från Finland!

Allt är inte mörker. Byggandet av Wasalines nya färja – Aurora Botnia – framskrider i snabb takt vid varvet i Raumo i Finland, trots den besvärliga situationen som orsakats av coronaviruset.

Monteringen av de sista blocken har börjat och monteringen av skrovet och utrustningsarbetet i de båda maskinrummen och bildäcken framskrider i bra fart. Totalt sju block kommer att levereras till Aurora Botnia från Gdansk, Polen. Detta meddelades i ett pressmeddelande som skickades ut tidigare idag,

Förutom RMC: s egen personal sysselsätter Wasaline-projektet för närvarande nästan 400 personer i sina nätverk och de representerar mer än tio nationaliteter. Coronasituationen har inneburit utmaningar för ny- samt bytesbemanning.

Allt löper på helt enligt tidtabell trots alla utmaningar som finns idag. Färjan beräknas vara klar för leverans i maj 2021.

Färjeförbindelsen mellan Vasa och Umeå, mellan Österbotten och Västerbotten, är säkrad för framtiden.

Som en bonus kunde vi idag också läsa nyheten att nuvarande färja kommer börja ta ombord passagerare igen 14 maj. Detta sedan Finland nu öppnar för resande inom Schengenområdet. Den senaste månaden har man ju bara kört godstrafik mellan Finland och Sverige.