Anders Ågren

SCA investerar 7,5 miljarder kr i pappersbruket i Obbola!

Idag på förmiddagen kom det formella beslutet att SCA investerar 7,5 miljarder kr i en ny pappersmaskin vid pappersbruket i Obbola, Umeå. En av de största fabriksinvesteringarna i Norrland någonsin! Fotot ovan från ett besök jag gjorde på SCA Obbola i april.

Maskinen byggs i en ny byggnad och ska tas i drift år 2023. Produktionen av kraftliner kommer därmed kunna öka från 450.000 ton till 725.000 ton.

Det betyder mycket för Umeå och hela vår region! Det går också hand i hand med planerna på investeringar och satsningar i Umeå hamn.

Kommunfullmäktige har tidigare godkänt en investeringsplan för Umeå Hamn på 850 miljoner kr. Inklusive stöd och finansiering från användare ska 1,4 miljarder kr investeras för att utveckla hamnen samt möta behovet efter SCA:s utbyggnad i Obbola.

Fantastiskt goda nyheter. En bra dag!