Anders Ågren

Sverigemötet i Karlstad

På väg hem till Umeå efter att ha tillbringat de senaste dagarna i Karlstad. Där har ca 1300 ledande moderater samlats för de årliga kommundagarna, som går under namnet Sverigemötet.

Ni som har följt mediarapporteringen har bl.a. kunnat se att vi fått en ny-gammal logga, med M:et som är tillbaka utan ordet “nya”. Ingen dramatik i det. Var sak har sin tid.

Bilden kan innehålla: 5 personer, inklusive Elisabeth Unell och Anders Ågren, personer som ler, personer som sitter och inomhus

För egen del deltog jag i panelen i ett av seminarierna, nämligen “Så stärker vi tryggheten.” På bilden ovan riksdagsledamoten Louise Meijer som modererade samtalet, samt oppositionsrådet Elisabeth Unell från Västerås, trafikregionråd Kristoffer Tamsons från Region Stockholm, jag själv och kommunalrådet Hampus Magnusson från Göteborg. Vi diskuterade om den ökande brottsligheten, den ökande otryggheten och hur vi på kommunal och regional nivå kan arbeta med trygghetsskapande åtgärder.

Problemen och förslagen till lösningar ser ganska likartade ut oberoende av var kommunerna råkar befinna sig geografiskt. Det krävs en öppenhet och tydlighet om problemen, det krävs tydliga signaler om att brotten ska bekämpas och det krävs tydliga förslag för att åstadkomma detta. Moderaterna har dessa förslag – Moderaterna är partiet för lag och ordning i svensk politik.

Helgens Sverigemöte var även upptakten till EU-valet för Moderaternas del. Mer om detta på bloggen imorgon.