Anders Ågren

Dags att påbörja viktigt rekryteringsarbete

Pressmeddelande 2019-03-12

Umeå kommun

Uppskattad koncern-vd drar sig tillbaka

Mikael Öhlund, vd och koncernchef vid Umeå Kommunföretag AB, UKF, slutar på egen begäran. Efter sex månaders uppsägningstid kommer han att ägna sig åt familjen och sina intressen, bland annat att resa.

Mikael Öhlund, som arbetat 10 år inom Umeå kommunkoncern, är vd för Umeå Kommunföretag och finanschef vid Umeå kommun och har också varit stadsdirektör under en period. Vid UKF:s styrelsemöte på måndagen meddelade han det beslut som vuxit fram under en tid.

– Mina uppdrag har inneburit långa arbetsdagar, och nu vill jag tillbringa mer tid med familjen. Bland annat planerar hustrun och jag en lång resa till hösten, säger Mikael Öhlund.

– Jag har haft en fantastisk tid i Umeå Kommunföretagskoncernen och är mycket stolt över allt som vi har åstadkommit tillsammans. Bolagskoncernen och moderbolaget har aldrig varit starkare än vad de är i dag, vare sig operativt eller finansiellt. Jag kommer absolut att sakna alla fantastiska arbetskamrater inom koncernen och det engagemang de har för sitt arbete.

”En stor tillgång”

Presidiet i styrelsen för Umeå Kommunföretag, Hans Lindberg och Anders Ågren, uttrycker hela styrelsens uppfattning om avgående koncernchefen.

– Mikael har en hög arbetskapacitet och har varit en stor tillgång. Vi ville verkligen att han skulle fortsätta ytterligare en tid. Koncernen har visat goda resultat och en fin utveckling under hans ledning, säger styrelseordförande Hans Lindberg (S).

– Jag var med och rekryterade Mikael en gång i tiden, och jag hade gärna sett att han varit kvar. Men var sak har sin tid, och nu börjar rekryteringsarbetet för att hitta en ersättare, säger vice styrelseordförande Anders Ågren (M).