Anders Ågren

Wasaline fortsätter att förbättra sitt resultat!

Tidigare i veckan hade vi två ambassadörer på besök: Finlands ambassadör i Sverige, Liisa Talonpoika och Sveriges ambassadör i Finland, Anders Ahnlid. Vi fick då möjlighet att berätta ganska ingående om vårt samarbete mellan Umeå och Vasa. Bl.a. gällande gemensamt färjebolag och gemensamt hamnbolag.

Några dagar senare släpptes nya fina siffror gällande färjebolaget och dess resultat för 2018!

År 2018 levererade rederiet för sjätte året i rad en ökad trafikvolym och förbättrade resultatet med 17,4%. År 2018 ökade Wasaline sina marknadsandelar på passagerartrafiken mellan Sverige och Finland och året var igen ett rekordår sedan trafikstarten. Passagerarvolymen ökade med 6,2%, passagerarfordon ökade med 6,3% och fraktenheterna ökade med 2,2%. Konferenspassagerare ökade med 31 %.

Mycket positivt att såväl antalet passagerare som gods fortsätter att öka år efter år. Tänk vilka goda förutsättningar det kommer att finnas, då vi i april 2021 kommer att få se den nya färjan i drift! Då kommer vi att ha en långsiktigt tryggad färjeförbindelse mellan Umeå och Vasa, mellan Västerbotten och Österbotten!