Anders Ågren

Umeå Idrottsgala 2019

Bilden kan innehålla: 3 personer, inklusive Anders Ågren och Oliver Granered, personer som ler

Igår gick Umeå Idrottsgala 2019 av stapeln. En afton då vi hyllade Umeås alla fantastiska idrottare, idrottslag och föreningar, tränare och funktionärer liksom alla övriga som på olika sätt är engagerade. En rad pris delades ut. På bilden ovan står jag med två av våra moderata företrädare i Fritidsnämnden som också var där: Oliver Granered (ledamot) och Lennart Johansson (vice ordförande).

Under galan uppmärksammades bl.a. det faktum att SVT utsåg Umeå till Sveriges Idrottsstad 2018. Det är ett kvitto på att Umeås satsningar på idrott – både på bredd och spets – är rätt väg att gå. Detta är också långsiktiga satsningar som vi har varit och är överens om politiskt över blockgränsen. År 2012 blev Umeå tvåa. 2016 blev Umeå femma. 2017 blev Umeå återigen två. Och 2018 blev vi alltså etta!

En god grund för det fortsatta arbetet!