Anders Ågren

Förbjud deltagande i våldsbejakande organisationer

Igår demonstrerade nazistiska NMR i Stockholm. De har tidigare varit även i Umeå.

Moderaterna vill att det blir straffbart att delta i en våldsbejakande organisations verksamhet.

Ett sådant förbud skulle i praktiken innebära att våldsbejakande organisationer som NMR skulle få svårt att fortsätta bedriva sin verksamhet.

Enligt Säkerhetspolisen har antalet individer i de våldsbejakande extremistiska miljöerna ökat från hundratals till tusentals på några år. Det handlar framförallt om islamistiska fundamentalister, den autonoma vänstern och nynazister.

Om man börjar använda sina åsikter och organisera dem på ett sådant sätt så att man blir hotfull mot andra människor – då måste demokratin slå tillbaka. Oavsett om det är nazister, islamister eller extremvänstern.