En lugn helg

En lugn helg. Helgen har inneburit välkommen tid för avkoppling. Lugn och ro hemma med hustrun. Lite tid för grillning, att läsa skönlitteratur, kolla på tv och bara vara.

image

Annars har det varit en hektisk tid inom politiken, från morgon till kväll. I onsdags deltog jag vid en middag hos landshövdingen, i samband med Polendagen. Länsstyrelsen anordnade tillsammans med polska ambassaden ett seminarium i Umeå med fokus på innovation och affärsmöjligheter. En stor delegation från Polen och regionen Wielkopolska – vänlän till Västerbotten sedan 2003 – var på besök tillsammans med Polens ambassadör Wieslaw Tarka. På bilden ovan är jag i sällskap av landshövding Magdalena Andersson.

image

På torsdagen var det så dags att avtacka universitetsledningen vid en sammankomst på Sävargården. Jag hade förmånen att på Umeå kommuns vägnar tacka rektor Lena Gustafsson och hennes närmaste medarbetare för ett mycket gott samarbete. Umeå kommun är ju som bekant en av EU:s snabbast växande städer, och självklart har Umeå universitet en viktig del i detta. Vi i kommunledningen har återkommande möten med universitetsledningen där vi går igenom aktuella och strategiska frågor. Ett gott samarbetsklimat! Det som är bra för Umeå universitet är bra för Umeå kommun och vice versa.

image

Idag har jag tagit det riktigt lugnt. En cykeltur med hustrun och läsning av en av mina favoritförfattare – “Antikens historier” av Alf Henrikson. En skön söndag!