Intressant att (S) på riksplanet plötsligt vill sänka skatten för alla hushåll…. den extremt höga kommunalskatten i S-styrda Umeå borde snarast sänkas!

Jag noterade med visst  intresse att Socialdemokraterna på nationell nivå, med Magdalena Andersson i spetsen, plötsligt vill sänka skatten för alla hushåll i Sverige. Förvisso bättre sent än aldrig. Motivet är att man vill underlätta för pressade hushåll i en tuff ekonomisk tid. Bra. På samma sätt borde Umeås styrande socialdemokrater snarast kunna sänka kommunalskatten i Umeå.

Vi moderater vill som bekant successivt sänka Umeås höga kommunalskatt – att sänka skatten är för oss en viktig frihets- och rättvisefråga. Umeåborna ska inte behöva betala mer kommunalskatt än nödvändigt för att säkra våra gemensamma välfärdsåtaganden. Vår ambition är att under en mandatperiod sänka kommunalskatten med en krona. Tyvärr blev vi nedröstade i samband med budgetfullmäktige i juni.

Trots rekordöverskott och en välfylld kassakista vägrar de lokala socialdemokraterna att underlätta för hushållen genom att sänka den extremt höga kommunalskatten i Umeå.