Moderaterna genomför den politik vi gick till val på. Steg för steg.

På en rad områden uppfyller vi moderater nu våra vallöften. “Nu får vi ordning på Sverige” sade vi i valrörelsen. Nu gör vi just det. Regeringsbeslut för regeringsbeslut.

  1. Vi genomför en rad straffskärpningar, några av dem träder i kraft redan 1 juli. Bland annat blir det straffbart att dra in barn och unga i kriminalitet, straffen skärps för brott som är vanliga i gängmiljöer, skärpt straff för försäljning av narkotika och gängkriminella som är misstänkta för brott kommer kunna häktas i fler fall.
  2. Vi är överens om att sänka reduktionsplikten till EU:s miniminivå, vilket träder i kraft 1 januari 2024.
  3. Elstödet är på plats, första omgången är utbetald och den andra – som också berör norra Sverige – är på väg. I förra veckan godkände EU-kommissionen dessutom elstödet till företag.
  4. Vi kommer att genomföra en nationell folkräkning för att få koll på vilka som befinner sig i landet och för att stoppa bidragsbrotten.
  5. Vi tar bort förbudet mot att bygga ny kärnkraft på nya platser och gör lagändringar för att möjliggöra för mer fossilfri elproduktion.
  6. Vi har sänkt skatten för människor över 65 som fortsätter jobba.
  7. Regeringen förbereder nu för att kunna sänka skatten för den som jobbar, sänka skatten på pension, sänka plastpåseskatten, med mera.

Mer kommer.