Moderaterna i Umeå går återigen mot rikstrenden och fortsätter att öka

Spänningen igår var något utöver det vanliga. Det mesta pekar nu på att det verkligen blir maktskifte och en ny regering med Ulf Kristersson som statsminister! Så fantastiskt viktigt och glädjande om det blir verklighet. Men för att vara helt säkra så får vi avvakta onsdagen och räkningen av utlandsrösterna.

Moderaterna i Umeå har återigen lyckats med något utöver det vanliga. Trots att Moderaterna på riksplanet minskade, så lyckas vi i Umeå – inte bara hålla emot tappet – utan t.o.m. gå fram något vilket innebär ytterligare ett mandat i kommunfullmäktige.

Med valnattens siffror, så lyckades vi uppnå det näst bästa valresultatet i modern tid för Moderaterna i Umeå.

Vi har gjort en bra lokal och regional valrörelse, vi har varit tydliga, och står nu starkare än efter valet 2018. Vi har också befäst positionen som näst största parti i Umeå. Moderaterna ökar – Vänsterpartiet tappar.

I Umeå och Västerbotten brukar vi historiskt annars alltid följa rikstrenden. Går det upp så går det upp, går det ner så går det ner – i varierande grad. Men valet 2018 och nu 2022 så har vi visat att det är möjligt att trots allt gå framåt. Även om rikstrenden är emot oss.

Nu ska vi avvakta de slutgiltiga sammanräkningarna, både lokalt, regionalt och nationellt.

Ett stort tack till alla umeåbor som röstat på oss moderater! Vi kommer göra allt för att leva upp till era förväntningar.