Umeå Fotbollsfestival 28-31 juli 2022!

Ikväll invigs Umeå Fotbollsfestival på Skeppsbron i Umeå centrum. I år är det omkring 230 lag anmälda. Riktigt kul att turneringen kan komma igång igen efter att de senaste två åren tvingats ställa in p.g.a. pandemin! Bilden ovan är från ett tidigare år. Det är ett mycket proffsigt arrangemang, och det är väldigt kul att vara där och se så många engagerade spelare, tränare, föräldrar och funktionärer på plats.

Det är en viktig festival för hela Umeå – besökarna är rekordmånga och det innebär också ett viktigt tillskott för affärer, restauranger och hotell i staden. Det är faktiskt en av Sveriges största fotbollsfestivaler. Tidigare undersökningar har visat på stor betydelse för handeln och besöksnäringen under dessa dagar – helt klart är det ett av de viktigare arrangemangen i Umeå under året.

Nu håller vi tummarna för att vädret blir bra under festivaldagarna!