Januarirekord! En ökning av antalet hotellövernattningar i Umeå med 14,5 procent!

Nås av en glädjande nyhet denna dag. Antalet besökare till Umeå fortsätter att öka. I januari blev det tydligen nytt rekord! En ökning med 14,5 procent jämfört med året innan. Oerhört positivt. Bara fortsätta jobba för att det håller i sig. Läs gärna nedanstående pressmeddelande som skickades ut tidigare idag.

Januarirekord för övernattningar i Umeå

Visit Umeå – 2016-03-08 07:45 CET

Antalet övernattningar på hotell i Umeå slog rekord under januari månad. Totalt gjordes 34 302 övernattningar, vilket är en ökning med 14,5 procent jämfört med januari 2015 enligt färsk statistik från Tillväxtverket & SCB. Kapacitetsutnyttjandet för rum ökade från 49 procent till 57 procent.

– Traditionellt är januari inte en av de bästa hotellmånaderna. Men i år kanske vi kan tacka IKEA och övriga nyetableringar på Söderslätt för de fina siffrorna. Många av deras medarbetare som deltog i byggandet och förberedelserna inför invigningen av IKEA, var i Umeå tillfälligt och bodde på hotell, säger Anna Wikholm Kjellberg på Visit Umeå.