Så oerhört onödigt!

Hur dum får man vara? Vandalisering i formen av glasskrossning och klotter kostar samhället stora summor pengar varje år. Kommuner, privata fastighetsägare och andra aktörer får lägga ner mycket tid och resurser på att städa upp och laga efter vandalernas framfart – pengar som skulle kunnat satsas på annat: bättre läromedel i skolan, satsningar på fritidsgårdar m.m.

I dagens VK kan vi läsa om hur flera busshållplatser runt om i Umeå har sparkats sönder under helgen. Bilden ovan är från busshållplatsen vid Biltema. Även busshållplatser i Stöcke och Marieberg har blivit förstörda. Hoppas verkligen att polisen får tag på de skyldiga.

På ämnet nedskräpning kan jag annars rekommendera dages ledare i VK: “Mer än en glasspinne”. Hittade ingen länk på hemsidan, så ni får leta upp den i papperstidningen.