Inte lätt vara republikan :)

Ja, framförallt på socialdemokratiska och liberala ledarsidor kommer nu kommentarer om att monarkin borde avskaffas och att det är en otidsenlig rest från en svunnen tid.

Men svenska folket tycker annorlunda! Det svenska kungahuset är populärt, ja populärare än någonsin skulle man kunna drista sig att säga, och något stöd för sossarnas och vänsterns krav på avskaffande av monarkin finns verkligen inte. Enligt en undersökning idag är 74 procent av befolkningen för monarki och 15 procent emot.

Det är inte lätt att vara republikan idag. Och det ska vi vara glada för, ja i alla fall vi som är rojalister 🙂

Iövrigt kommer jag ägna lite av denna dag till att läsa handlingar. Imorgon bär det av till Skellefteå för dels regionfullmäktigesammanträde med region Västerbotten, dels styrelsemöte med Blå Vägen/E12 Alliansen. Så det är lite material att läsa igenom….

På återhörande!