Holmlund (s) gillar rödgrön allians, trots allt

Ni som följer bloggen vet att jag upprepade gånger har försökt få svar av Lennart Holmlund (s) om vad han tycker om samarbetet mellan s-v-mp. Men han har aldrig svarat.

Nu har jag i alla fall fått ett indirekt svar. I en debattartikel på Expressen ställer han sig bakom den nya rödgröna Alliansen med undantag för ett område – energipolitiken. Bra att han står upp för kärnkraften, men i övrigt är det alltså grönt ljus för uppgörelser med vänstern och miljöpartiet. Det trodde jag aldrig om Holmlund. Så här skriver han och övriga i artikeln:

‘Det är bra att vi Socialdemokrater tillsammans med V och MP utmejslar våra ståndpunkter och kan möta väljarna med en politik som tydligt visar skillnaderna mellan allianspartiernas politik och vårt gemensamma alternativ. I flertalet av arbetsgrupperna kan vi säkert komma överens om en bra och offensiv politik, det kommer att bli ett givande och ett tagande. ‘

Bra, då har jag fått svar. Och det intressant att se hur det alternativet ser ut. Chockhöjda skatter på löntagare och drivmedel är ju något som vi redan vet är viktiga frågor för de rödgröna. Och Mona Sahlin förklarade så sent som igår att det inte blir några nya kärnkraftverk.