Julaftonen, storbrand och förtroende för Borg

Julaftonen
Då var julaftonen över för den här gången. Som väntat kom tomten på besök igår eftermiddag – denna gång i sällskap med en duktig assistent – vilket gjorde julklappsutdelningen snabbare och mer effektiv än vanligt. Mycket god mat och trevligt sällskap gjorde julen precis så avkopplande som man kunde önska. Alla traditioner återkom, även den årliga bordtennismatchen i källaren. Jag och min svågers bror Kent brukar alltid köra en match efter julmaten och julklappsutdelningen. Resultatet? Tja, precis som vanligt vann Kent utan större problem. Men jag vann i alla fall ett set, precis som vanligt 🙂

Storbrand på Ålidhem
En av huvudnyheterna på de nationella nyheterna är branden i Umeå, närmare bestämt på Geografigränd. Det brinner tydligen för fullt i tre angränsande fastigheter, men av allt att döma så har inga människor skadats och det får vi ju verkligen vara tacksamma över. Även om det naturligtvis är ett hårt slag för dem som har lägenheter där och nu får se sina tillhörigheter i värsta fall brinna upp eller skadas. Hoppas att brandkåren lyckas få kontroll över elden snart.

Starkt förtroende för Anders Borg
Den pågående internationella ekonomiska krisen sätts alla länders regeringar på prov och i synnerhet ländernas finansministrar. I Sverige är det Anders Borg (m) som innehar posten som finansminister och av allt att döma så har hans agerande väckt respekt i breda kretsar. En SIFO-undersökning visar att väljarna tycker att Borg (m) har bättre förutsättningar att leda Sverige ur krisen än socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros. 51 procent av de 1.000 tillfrågade svarade att Borg har bäst förutsättningar att klara krisbekämpningen mot 22 procent för Östros. Och på samma sätt har Fredrik Reinfeldt (m) större förtroende hos svenska folket än Mona Sahlin (s).