Skatten, Tolgfors och regionfrågan

Att Lennart Holmlund (s) aldrig kommer att sänka skatten i Umeå har ju stått klart sedan länge, även om han gärna PRATAR om att vi har för hög skatt i kommunen. Med dagens blogg avslöjar han sig ytterligare – det kommer alltid nya ursäkter till varför det inte går att sänka en av landets högsta kommunalskatter. Holmlund trivs helt enkelt med att överbeskatta umeborna så att (s) ska ha mer pengar att lägga på hög i kommunens kassakista år efter år. Och de som får lida för denna inställning är så klart umeborna. I valet 2010 kommer nästa chans att byta ut socialdemokraterna även på lokalplanet.

I fredags pratade jag lite med försvarsminister Sten Tolgfors, i samband med moderaternas valkonferens inför EU-valet. Passade på att bjuda in honom på besök till Umeå så förhoppningsvis kan vi ordna något besök här under våren. Träffade i samma veva vår norrländska EU-parlamentariker Anna Ibrisagic (m) som kom fyra i partiets provval vilket innebär att hon kommer befinna sig på valbar plats även inför detta val. Det är viktigt att Norrland behåller positionerna inom partiet. Förövrigt är även Ibrisagic nu utrustad med ett Umeå-löv på kavajslaget 🙂

Avslutningsvis diskuterade jag i fredags frågan om storregioner med vår partisekreterare Per Schlingmann och kan konstatera att partiets linje ligger fast, vilket är positivt. Mot bakgrund av detta känns det fullständigt vansinnigt med alla politiska arbetsgrupper som nu utses på löpande band inom den s.k. Norrstyrelsen. Hur mycket mer av skattebetalarnas pengar ska tillåtas slösas bort innan man avbryter detta? Regeringen har ju som bekant inte gett klartecken – har verkligen landstingen i norr så mycket pengar som ligger på hög och bara väntar på att bli uppeldade? Istället för att användas till hälso- och sjukvård. Oansvarigt är förnamnet.