Välkommen till bloggen på vk, Hartman!

Ser att den frispråkige sossen Thomas Hartman börjat blogga på vk.se. Varmt välkommen!

Däremot är Hartman, inte ovanligt i sammanhanget, ute och cyklar i det senaste blogginlägget apropå kameraövervakning. Verkligheten är inte så svart eller vit – det gäller bara att hantera denna verklighet.

Visst vore det jättebra om vi inte skulle behöva någon kameraövervakning överhuvudtaget. Tänk vad bra om alla var snälla mot varandra och aldrig gjorde några kriminella handlingar, aldrig våldtog, misshandlade eller förstörde. Trevlig värld. Men det ser inte ut så. Vi lever inte i ‘den bästa av världar’….

Brottsförebygganderådet (BRÅ) har i en rapport som publicerades för inte så länge sedan visat att närvaron av kameror på offentliga platser inte bara skapar en större känsla av trygghet men också på sina ställen har så mycket som HALVERAT antalet anmälda brott. På samma sätt kan vi konstatera att kameraövervakning av skolor i Umeå har stoppat den omfattande skadegörelsen. Och det är inte så konstigt – det är inte så kul för huliganerna att paja fönsterrutor och klottra om de blir upptäckta och det leder till konsekvenser. Att övervaka skollokalers fasader är inget hot mot integriteten, annat än för de kriminella personer som roar sig med att förstöra. Men nu kan pengarna användas till bättre ting än att reparera förstörda fönsterrutor och sanera bort klotter.

Som sagt…välkommen till bloggandet på vk.se!