s+v+mp & Monty Python

Marita Ulvskog öppnade igår upp för ett gemensamt regeringsalternativ med vänsterpartiet och miljöpartiet inför nästa val. Tja, den som lever får se….

I sak välkomnar jag om de tre vänsterpartierna skulle kunna gå ihop för att formera ett gemensamt alternativ. Skiljelinjerna gentemot regeringen och Allianspartierna kommer inför valet 2010 i så fall att bli mycket tydliga. Att spekulera idag i hur s-v-mp-alternativet skulle se ut är däremot svårtippat.

Än så länge är de ju mest överens om att inte vara överens. Skall bli intressant att se vilken linje de kommer driva när det gäller ekonomiska frågor, infrastruktursatsningar, jobb, statsskuld, miljöfrågor, skola, sjukvård m.m. Det vi med säkerhet kan säga är att det kommer innebära en skattechock för svenskarna utan dess like. Höjda skatter är både sossarna, vänstern och miljöpartiet överens om; Det ska bli mindre lönsamt att arbeta och mer lönsamt att inte arbeta. Alltså samma linje som de förlorade valet 2006 på.

Avslutningsvis, något helt annat. Roade mig igår med att kolla igenom några gamla Monty Python-inspelningar (för er som kommer ihåg det engelska komiker-gänget). Många goda skratt blev det. Klipp med Biskopen, Arkitekt-sketchen, Barberaren, Timmerhuggaren, Döda papegojan m.fl slår det mesta i komikerväg. Tycker jag i alla fall.