Samråd om den moderata politiken

Igår träffade vi (moderata kommunalråd, gruppledare och föreningsordföranden) kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth som var på besök i Umeå. Jag passade bl.a. på att understryka behovet av kraftigare satsningar på infrastrukturen, såväl järnväg som vägar. För oss i Norrland är detta en ödesfråga.

Runt om i landet har det påbörjats ett öppet samråd om förnyelsen av den moderata politiken. Det var anledningen till mötet. Huvudområden för samrådet är sjukvård, miljö, kommunpolitik, integration samt jobb, välfärd och kunskap. Hur ska den moderata politiken se ut på dessa områden inför valet 2010? Gårdagens träff var startskottet för förnyelseprocessen i Västerbotten.

Vad som kanske är mindre känt är att samrådet är öppet även för dem som inte är medlemmar i partiet. Så har du synpunkter på hur moderaternas politik borde utformas för att bättre möta de problem som vi ställs för i framtiden, så är det bara att gå in på www.fornyelse.moderat.se

Där finns material att ladda ner för genomläsning. Där finns också instruktioner om hur du skickar in dina åsikter/synpunkter/förslag om hur vi kan utveckla den moderata politiken.

Välkommen att delta!