Visst behöver Umeå en ny evenemangsarena

Ser så här på onsdagkvällen att VK skriver om planerna på en ny evenemangsarena i Umeå.

Låt mig först säga att JA, visst behöver Umeå en ny evenemangsarena. Därom råder ingen tvekan – varje år får vi höra om stora världsartister, olika evenemang (som t.ex. partikongresser), melodifestivalen m.m. vilka alla väljer att strunta i Umeå och förlägga evenemangen till andra städer istället eftersom det inte finns tillräckligt utrymme i Umeå.

Så kan vi inte ha det om vi vill vara med i matchen.

Var arenan sedan ska ligga låter jag vara osagt. Det som nämns i artikeln är ett alternativ. Det beror mycket på vad de olika aktörerna och intressenterna i det privata näringslivet är redo att gå in med för insatser. Mig veterligen finns det åtminstone 3-4 olika planer/idéer för nya stora evenemangsarenor i Umeå. Som vanligt är det många bollar i luften och det kanske vore anledning för alla hugade att söka samråd med varandra?

Jag applåderar dem som snabbt vill skapa en ny evenemangsarena i vår kommun – men låt oss också se till att det för en gångs skull också kan bli verklighet av planerna.