Swebus, företagsklimat och kulturministern

Swebus vann länstrafikens upphandling av kollektivtrafiken i Umeå. Vi kan konstatera att bussåkandet har fått sig ett uppsving sedan vi lade ut kommunens kollektivtrafik på upphandling för några år sedan. Vi har också kunnat satsa mer pengar på utökade turer m.m. Fler och fler åker buss och det är positivt. Nu blir det ett nytt bussbolag som ska köra bussarna och förhoppningsvis får vi se en fortsatt resandeökning åren framöver.

Vår Alliansmotion om att Umeå ska sikta på att bli bland de 10 främsta kommunerna på Svenskt Näringslivs rankinglista beträffande lokalt företagsklimat har fått stor uppmärksamhet. Nu har politiker från andra delar av landet börjat höra av sig för att få ta del av vårt förslag. Kul!

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m) kommer inom kort till Umeå för en särskild träff med länets moderata kommunalråd, gruppledare och föreningsordföranden. Besöket ingår som en del i det samråd som för närvarande pågår inom moderaterna om förnyelsen av partiets politik. De synpunkter som kommer fram under samrådet ska sedan användas som underlag inför den partistämma som äger rum år 2009, där avstamp ska tas inför valet året därpå.