Regionfrågan död

Med gårdagens besked från socialdemokraterna är frågan om en eller två storregioner i norr död och begraven. VK:s ledare idag gör en bra analys: man måste självklart fortsätta samrbeta mellan de fyra nordliga länen, men det går inte att tvinga in dom som inte vill i en storregion. För egen del förstår jag inte dem som framhärdar – om Jämtland och Sundsvall, Härnösand m.fl. tydligt deklarerar (gång på gång) att de inte vill ingå i ett Stor-Norrland är det ju bara att acceptera läget. Att fortsätta jobba i en process som ärdömd att mislyckas fyller ju inget syfte. Bra att (s) har insett detta, till slut. Hade regionprocessen fått fortsätta hade inte minst Umeå blivit en stor förlorare – då resultatet i så fall blivit två regioner.

Har för övrigt kommit åter till Umeå efter två givande dagar i Stockholm på möte med SKL och partiet. Idag blir det bl.a. lite interna planeringsmöten med partiföreträdare, samt besök hos lokala företagare.