Konstnärligt Campus gör Umeå mer attraktivt!

Har på eftermiddagen varit med när rektor Göran Sandberg presenterade Umeå universitets spännande planer på ett Konstnärligt Campus i samarbete med bl.a. Balticgruppen. Nere vid nuvarande Designhögskola och Konsthögskola ska man göra en rejäl satsning och skapa en kreativ miljö i världsklass.

Utöver befintliga högkvalitativa verksamheter tillkommer bl.a. en konstnärlig arkitektutbildning, utställningslokaler, inkubator för kreativa företag, fik och restaurang, är planerna. Presentationen idag var framförallt för närboende, och vi från kommunen samt Balticgruppen var också på plats för att kunna svara på frågor.

Konstnärligt Campus kommer innebära en ny knutpunkt och publikdragare vid älven. Det gör Umeå som stad mer attraktivt – välkommet är också den uttalade meningen från universitetsledningen att göra det till en öppen miljö med fik och restaurang för allmänheten. Området kommer leva dag som natt. Umeå kommun ska självklart dra sitt strå till stacken för att detta ska bli verklighet!