Partistämman igång för fullt

En härlig höstdag i Gävle idag. Solen skiner och det är riktigt behagligt, om än lite kyligt.

Igår hade vi utskottsarbete och sedan en trevlig delegationsmiddag med företrädarna för alla fyra Norrlands M-förbunden.

Idag har stämmoförhandlingarna dragit igång på allvar. Tydligt är att stödet för ‘nya moderaterna’ och den nya politiska inriktningen har starkt stöd, även om det varit mycket skriverier om de gamla moderaternas återkomst inför denna stämma. Reinfeldt, Borg & co har dock stämmoombuden på sin sida och det är en viktig signal.

Även i MUF händer det saker. Ordföranden Wykman har gett en tydlig signal om att man ska släppa tokliberalismen som styrt MUF alltför länge och istället bli en seriös opinionsbildare. Det välkomnar jag! MUF i Västerbotten har ju varit en föregångare i det fallet. Det var väl 10-15 år sen man tog farväl till de värsta avarterna av nyliberalismen.

Nyss avslutades voteringarna kring avsnittet om lag och ordning.

Förhandlingarna beräknas ikväll utan uppehåll hålla på till ca 24.00.