Glädjande för Västerbotten!

Idag har det varit sammanträde med länsstyrelsen på förmiddagen samt en sväng till Nolia med några kortare möten på eftermiddagen.

Idag har vi mötts av glädjande siffror som visar att vårt land och inte minst vårt eget län Västerbotten är på rätt väg. Arbetslinjen är på god väg att återupprättas! På ett år har den öppna arbetslösheten minskat rejält. 5 420 västerbottningar var öppet arbetslösa i juli 2007 jämfört med 8 125 i juli fjol, det är alltså en 33-procentig minskning av arbetslösheten på ett år. I Vännäs har arbetslösheten mer än halverats. I Vindeln är arbetslösheten också nästan halverad och Umeå, Skellefteå, Vilhelmina, och Sorsele är kommuner där det verkligen går åt rätt håll.

– Antalet personer som är sysselsatta i olika former av åtgärder har halverats.
– Antalet anmälda lediga jobb är betydligt fler än förra året. Sett över hela landet så har fyra av tio arbetslösa som i år anmält sig på arbetsförmedlingen fått jobb inom tre månader.
– Företagskonkurserna minskar mest just i vårt län.

Västerbotten är på rätt väg.