Datalan, Borgar Baloo och SKL

Datalan på Nolia
Igår eftermiddag besökte jag det stora datalan som arrangeras i Umeå under några dagar. En ny värld för min egen del. En av mina ‘gamla’ elever, Niclas Lundell, är med och arrangerar tävlingen. Jag blev klart imponerad över vad han lyckats åstadkomma på Nolia. Ett extra plus i kanten för att Niclas erbjuder Umeås ungdomar ett drogfrittalternativ under en helg med brännbollsyran, med allt vad det innebär.

Borgar Baloo
Besöket på Mariehemsängarna var som vanligt kul. Mycket god stämning bland lagen. Det gick väl inte helt lysande för Borgar Baloo om vi der till siffrorna, men de kämpade på bra och föll med flaggan i topp. Och solen sken över tillställningen.

Spontanfesten på Fysikgränd
..var enligt dagens tidningsnotiser lugnare än tidigare. Man slapp i alla fall våldsamheter och det var ju bra. Kanske spelade en roll att så många som 70 poliser var i tjänst. Men synd att det ska behövas.

SKL
I veckan var jag också nere i Stockholm på mitt första sammanträde inom SKL (Sveriges Kommuner och Landsting). Jag sitter med i beredningen för utbildningsfrågor och de två dagarna var både intressanta och innehållsrika. Inte minst ger det tillfälle att träffa ‘tunga’ kommunpolitiker från övriga delar av landet. Bra kontaktnät. Nästa möte är i mitten på juni.