Moderaternas Norrlandskonferens 2023 med besök av statsministern!

I helgen pågår Moderaternas Norrlandskonferens, detta år i Skellefteå.

Norrlandskonferensen arrangeras av de fyra moderata förbunden i norr: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland-Härjedalen. Embryot till denna konferens var när våra landstingspolitiker i Norrland började ses på 90-talet, för att diskutera gemensamma frågor. Det utvecklades och växte, så att den första formella Norrlandskonferensen arrangerades år 2001, på Scandic Teg i Umeå. Brukar numera genomföras vartannat år. Senast var vi i Östersund år 2021.

Som förbundsordförande för Moderaterna i Västerbotten så fick jag igår hälsa 150 deltagare  – kommun, region- och riksdagsföreträdare – välkomna till den gemensamma M-konferens som arrangeras av de moderata förbunden i norr: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland-Härjedalen.

Vi är fantastiskt glada över att vi, för första gången i konferensens historia, dessutom fick besök av Sveriges statsminister! Vår partiordförande Ulf Kristersson, tillika Sveriges statsminister, var konferensen förste talare, vilken jag fick välkomna upp på scenen. Under lördagen genomfördes även talarpass med SvD:s politiska chefredaktör Tove Lifvendahl, Europaparlamentariker Tomas Tobé, vår energipolitiske talesperson Mats Green samt justitieminister Gunnar Strömmer.

Idag fortsätter konferensen med besök av vår landsbygdspolitiske talesperson John Widegren, ordföranden i Socialförsäkringsutskottet Jessica Rosencrantz och Moderaternas partisekreterare Karin Enström.

Full fart!