Härligt med människor som vill investera i Umeå

Igår var jag och lyssnade här i Umeå på den framgångsrike norske entreprenören och hotellkungen Petter Stordalen, som berättade om sin hotellkoncern Nordic Choice (i Umeå Clarion Collection Hotel Uman och Comfort Hotel Winn), sina visioner och idéer. En riktigt givande stund. Vilken energi!

Gillar hans attityd. Framåt. Ser möjligheter. Och det är inte bara ord. För Umeås del så har han ju redan två hotell här, men vill gärna bygga ett tredje! Han skulle vilja komplettera med ett hotell med ytterligare 300 rum. Trots farhågor om överetablering och annat. Dessutom ska de renovera hela Hotel Uman. Tycker att hans svar i VK var talande: “Jag är inte rätt för konkurrensen, den är bara bra för våra gäster. Jag tänker så här: om man för tjugo år sedan skulle ha frågat en restaurangägare om han eller hon trodde att det skulle vara tio gånger så många restauranger i stan om tjugo år då hade de sagt att aldrig, det går inte. Men så är det idag. Vi måste ständigt ha en utveckling och få bättre utbud. Man ska utveckla en stad precis som man utvecklar ett bolag – och en bra stad måste ha ett bra hotellutbud”.

Umeå behöver fler som ser möjligheterna. Fler personer som är beredda att investera sina pengar här. Det bidrar till att utveckla Umeå, bidrar till tillväxt, bidrar till fler jobb, fler som betalar skatt och därmed mer resurser till välfärden. Mer sådant!