Lördag på stadshuset

image

Tänkte passa på att lära mig att blogga från min mobil, så vi får se hur det blir med detta inlägg.

Hur som helst så tillbringar jag lördagen på stadshuset. Ja, i alla fall eftermiddagen. Förmiddagen höll jag till på IKSU Plus. Riktigt svettigt träningspass, men med bra musik i hörlurarna blir allt lite lättare.?

På stadshuset är det framförallt genomgång av budgetunderlag som stått på dagordningen. Socialdemokraterna i kommunen ska enligt planen presentera sitt förslag nästa vecka. Därefter kommer vi med vårt alternativ veckan därpå.

Nytt för i år är att vi presenterar fyra olika budgetförslag från Allianspartierna, så att alla ska kunna profilera sig lite mer än vad som är möjligt om vi har en gemensam budget.

Det har dock inte bara varit budgetarbete. På måndag har vi kommunfullmäktige, så jag har gjort lite förberedelser för det också. Vår M-motion om tiggeriförbud i Umeå kommer upp och lär skapa viss debatt. Det känns bra att vi har sådant starkt folkligt stöd i denna fråga. Hälften av svenskarna vill förbjuda tiggeri, medan knappt var fjärde är negativ till förslaget. Och bland Allianspartiernas väljare vill en majoritet förbjuda tiggeri. Så den debatten på måndag ser jag och övriga i partiet fram emot. Iövrigt är det en diger ärendelista med 12 interpellationer, 9 frågor och 7 motioner om jag kommer ihåg rätt. Det kommer att bli en lång måndag.

Men än så länge är det bara lördag. På återhörande! ?