Förnuftigt skrivet av Ola Nordebo

I dagens VK skriver Ola Nordebo på ledarplats om motsättningen i länet mellan Umeå och Skellefteå. Det är en mycket välskriven ledare och jag delar i stora drag de uppfattningar som framförs.

Jag var själv inne på samma linje i den debattartikel, Umeå måste bygga nya allianser, som jag hade införd i VK tidigare i veckan. Däremot var det ju nästan lite tragikomiskt att nyheten om Skellefteås kritik mot Umeådominans och annat kom som ett brev på posten dagen efter i nyhetsflödet.

För egen del tycker jag att det är hög tid att vi lägger gammalt tjafs mellan Umeå och Skellefteå bakom oss. Motsättningarna verkar gå långt tillbaka i tiden, och sitter tydligen djupt hos många. Men låt oss dra ett streck över det gamla. Vem gynnas av att länet slits sönder, gång på gång, av interna strider mellan olika geografiska delar?

Som moderat länsordförande i Västerbotten, tillika kommunalråd i Umeå, så kommer jag dra mitt strå till stacken för att möjliggöra ett nytt och bättre samarbetsklimat i vårt län.

Som Nordebo skriver i slutet av sin ledarkrönika: "Men släpp för allt i världen konspirationsteorierna, den ömsesidiga misstron, synen på regionsamarbete som en intern dragkamp om resurser."

Tänkvärda ord. Trevlig lördag på er!