2 av 85 tillfällen.

VK hade för en tid sedan en artikelserie om bl.a. näringslivsklimatet samt representation i Umeå kommun. Man hade granskat näringslivsservice och deras representation under ett års tid.

Jag var en av de personer som fanns med i artiklarna som återkommande deltagare i dessa nätverksmöten, middagar och luncher. Mitt svar var att det inte var särskilt konstigt om jag var med på dylika träffar eftersom jag sitter i kommunledningen. Tvärtom ganska självklart att vi som kommunalråd är med vid vissa tillfällen.

Nu när dammet har lagt sig kan det ju ändå vara på sin plats att konstatera fakta i målet.

Jag har varit med vid två av 85 tillfällen, då näringslivsservice har haft representationstillfälle.

2 av 85.

Missförstå mig inte. Det är bra att VK och andra medier granskar kommunen. Det ingår i deras uppdrag. Och hittar man fel ska ju dessa åtgärdas. Självklart. Men man kan ju fråga sig hur media i nästa steg väljer att vinkla en nyhet som i detta fallet.

VK valde att vinkla det som att det var samma gäng som gång på gång dök upp vid representationstillfällena, däribland undertecknad. Och att det på något sätt kanske stred mot policyn, dock oklart hur.

Men så här låg det alltså till egentligen.

2 av 85 tillfällen. Så nästa gång ni läser de braskande rubrikerna och försöken att måla upp skandalstämning kring offentliga personer- betänk att verkligheten kanske är en annan.