Moderat toppmöte i Umeå till helgen

Pressmeddelande 2011-09-29

Moderat toppmöte i Umeå till helgen

Nu på lördag samlas 150 moderater från norra Sverige i Umeå. Kommunalrådet och länsordföranden Anders Ågren kommer att hälsa några av moderaternas tyngsta rikspolitiker välkommen till Umeå: bland talarna finns partisekreterare Sofia Arkelsten, justitieminister Beatrice Ask, infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd och gruppledaren i riksdagen Anna Kinberg Batra.

Umeå står alltså i helgen som värd när de fyra moderata länsförbunden i norr samlas för Norrlandskonferens. 150 ledande moderata riksdags- kommun- och landstingspolitiker från Västerbotten, Norrbotten, Jämtland och Västernorrland kommer att delta i konferensen på Scandic Plaza, lördag-söndag. Konferensen tjuvstartar lite redan på fredagen då alla landstingspolitiker i norr samlas för överläggningar.

Senast moderaterna i norra Sverige samlades på motsvarande sätt var i Lycksele år 2007.

Anders Ågren kommenterar:

– Det blir en mycket viktig konferens. Vi samlar de främsta moderata politikerna i norra Sverige. Vi kommer att lägga upp riktlinjerna och strategi inför valet 2014 och diskutera gemensamma frågor. Även om moderaterna i Norrland gick framåt i senaste valet så har vi långt upp till riksnivåerna. Så vi kommer att diskutera såväl politiska sakfrågor som hur vi ska arbeta rent konkret ”ute på fältet” för att vinna mark i det kommande valet. Vi är särskilt glada över den stora uppslutningen, och såklart närvaron av såväl ministrar som partisekreterare och gruppledaren i riksdagen.