Nydalastugorna bidrar till en positiv miljö kring sjön!

I dagens VF kan vi läsa en artikel om de sedan många år omdebatterade Nydalastugorna, och vi är många i Umeå som anser att stugmiljön kring Nydalasjön är värd att bevara. Vi som tillhör Alliansen Umeå kämpar för att så många som möjligt av stugorna ska kunna vara kvar. 

Tyvärr beslutade socialdemokraterna och vänsterpartiet vid ett sammanträde i maj att ändra inriktningen på planeringen för Nydalaområdet beträffande framtiden för de s.k. Nydalastugorna.

När planförslaget nu går ut på utställning, så är förslaget att bara omkring 18 stugor ska få vara kvar. 18 av 64 alltså. Dessa skall koncentreras till en viss del av sjön. Och alla ska ägas av kommunen! Inga privata fritidsstugor ska alltså få vara kvar runt sjön.

Från Alliansen har vi försökt hålla en pragmatisk hållning. Alla stugor kommer inte kunna finnas kvar och vissa har tyvärr förfallit så mycket att de kanske inte går att rädda. Men vi har varit överens om att stugorna bidrar till en mycket positv miljö kring Nydalasjön.

Men med S/V-förslaget så är det dödsstöten för de flesta stugorna och det var ju inte avsikten när arbetet med Fördjupningen för Nydalaområdet påbörjades. Men än är sista ordet inte sagt kring Nydalastugornas vara eller inte vara. Socialdemokraterna och vänstern har faktiskt inte majoritet i Umeå kommunfullmäktige.