Moderaternas bästa valresultat i Umeå

I Umeå gjorde moderaterna sitt absolut bästa valresultat i modern tid. Man får tydligen söka sig tillbaka ca 80 år för att hitta motsvarande siffror, och då var Umeå en betydligt mindre stad.

Moderaterna gick alltså fram rejält i Umeå vi årets val, men tyvärr backade våra Alliansvänner. Vi har ju även i denna valrörelse gått fram som en gemensam Allians – tyvärr nådde vi inte fram till målet om egen majoritet, men vi lyckades i alla fall enligt det preliminära valresultatet öka och bli större än Socialdemokraterna.

Vad som händer de kommande dagarna och veckorna är fortfarande ett oskrivet kort, eftersom vi har ett antal rödgröna partier som finns representerade i fullmäktige – vänstern (7 mandat), miljöpartiet (6 mandat) och Rättvisepartiet (1 mandat) vilket gör den parlamentariska situationen…..knepig. För att uttrycka sig milt.

Ett stort tack till alla våra engagerade valarbetare i Umeå! Rekord i kampanjaktiviteter, rekord i dörrknackning. Vi har visat att vi även lokalt kan förändra partiet, förnya våra arbetsformer och göra allt detta tillsammans i enighet – som ett lag! Och jag är en synnerligen stolt lagledare för vårt parti.

De kommande veckorna blir lite lugnare, då vi ska följa slutsammanräkningen, sedan personkryssen och sedan konstituera den dya fullmäktigegruppen. Parallellt som vi ska föra diskussioner med övriga partier i Umeå om framtiden.

Ser avslutningsvis att Holmlund är irriterad på sin blogg över att en samling MUF:are tydligen kom förbi på S-valvakan sent igårkväll och tjoade. Jag kan bara instämma i det olämpliga i detta. Vi upplevde samma sak när unga socialdemokrater gjorde så på den moderata valvakan på Rex år 2002, och det var inget vi uppskattade. Men vi får lära oss något av detta allihop.

På återhörande.

Och än en gång – TACK till alla er som har röstat på moderaterna i Umeå. Tack alla ni som har gjort en insats för vårt starka resultat!