Cirkus med Miljöpartiet och Vänstern i Umeå




Massmedia verkar ha missat den bisarra tillställning som utspelade sig inför öppen ridå på slutet av fullmäktige i måndags. Vänsterpartiet hade skrivit en motion om att fullmäktige skulle besluta att bygga en ny evenemangsarena och nytt badhus, utan någon som helst tanke på finansieringen. Detta applåderas ivrigt av de lokala miljöpartisterna.

Problemet var bara att de (V+MP) varken hade någon uppfattning om vad det skulle kosta eller hur det i så fall skulle finansieras. De kunde inte svar på om det skulle kosta 5 miljoner kr, 10mkr, 20mkr, eller 50mkr i drift för kommunen. Inte heller hur mycket bygget skulle kosta i investering. Tidigare har det talats om ca 400 miljoner kr bara för arenan.

Men förslaget skulle hur som helst drivas igenom.  Vi övriga politiska partier avvaktar den utredning som pågår både beträffande lokalisering av en EVENTUELL ny arena, samt hur driften av en sådan i så fall skall kunna finansieras. Men vänstern och miljöpartiet i Umeå hade inför fullmäktige bestämt sig. Det skulle byggas – oavsett vem som bygger och vem som ska betala.

Under debatten tvingades först vänstern halvvägs på reträtt då de förklarade att de EGENTLIGEN inte menade att en ny arena skulle byggas, utan att de bara ville få igång en diskussion(!). OK – de föreslår alltså ett nybygge som kanske kan gå loss på 400-500 miljoner kr i investering, utan att egentligen mena allvar. Suck.

Vänsterns gruppledare tvingades tillslut medge att hon själv inte höll med motionären, och därför inte kunde stödja förslaget. Sedan började korthuset falla, och slutligen gav även Alireza Mosahafi (MP) upp och beslutade sig för att rösta nej till förslaget, som han bara några minuter innan hade tyckt var jättebra.

Fruktansvärt oseriöst av MP och Vänstern. Men det visar ju vad som väntar om de rödgröna stärks i Umeå – kaos i politiken och cirkus på sammanträdena.