Storsatsning på kommuner och landsting

Vem tror längre på vad Lennart Holmlund (S) basunerar ut och skriver om den ekonomiska politiken? Det börjar ju bli skrattretande om man läser hans blogginlägg. Patetiskt är ett annat ord man skulle kunna använda.
 
Regeringen har under denna mandatperiod storsatsat på kommunsektorn. Det senaste beskedet är att regeringen ger 10 miljarder ytterligare till kommuner och landsting för 2010. 
 
Av de pengarna får Umeå 84,7 miljoner ytterligare 2010, utöver redan tidigare beslut om förstärkningar. Totalt förstärks Umeå kommuns kassa med 228,7 miljoner under perioden 2010-2012.
 
Regeringens satsning för nästa år är dubbelt så stor som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har sagt att det behövs. Holmlund brukar normalt hänvisa till SKL:s synpunkter – men nu låtsas han inte om vad SKL har för ståndpunkt. Kejsaren är naken!
 
Staten har aldrig gett mer pengar till kommuner och landsting än vad nuvarande Alliansregering har gjort. Trots den värsta ekonomiska krisen sedan andra världskriget, så tillförs stora resurser för att kommuner och landsting ska slippa genomföra uppsägningar.
 
Så sluta gnälla Lennart Holmlund. Under s-regeringarna och krishanteringen på 90-talet så minskade man statens stöd till kommunsektorn. Under Alliansen så ÖKAR man stödet, trots en värre ekonomisk situation.
 
Alliansen värnar kommunsektorn.