Inte lätt vara Mona Sahlin i dessa dagar….

Är nere i Stockholm för sammanträde med Sveriges kommuner och landsting (SKL). Gruppmöte senare idag, Rådskonferens imorgon med ledande kommun- och landstingspolitiker där vi får besök bl.a. av finansminister Anders Borg. Och sedan rullar det på till fredag eftermiddag då det är dags att vända hemåt igen.

 
Hur som helst så är det är ju riktigt, RIKTIGT, underhållande att följa kommentarerna från ledande socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister kring regeringens politik och regeringsförklaringen igår.
 
Mona Sahlin och övriga surar nu över att regeringen satsar så mycket pengar på kommunerna, landstingen, pensionärerna etc. Trots att de tidigare krävt mer pengar till allt och alla, så blir oppositionen nu alltså irriterad när regeringen och statsminister Reinfeldt presenterar satsningar på område efter område.
 
Vad är problemet?
 
Ja, det är sannerligen inte lätt att vara Mona Sahlin i dessa dagar. Nu blir sossarna sura över att regeringen gör det man själva har krävt: satsar på kommuner och landsting och sänker skatten för pensionärer.