På väg hem!

Sitter på Arlanda Express på väg ut mot Arlanda, efter att ha tillbringat en timme på tåget mellan Västerås och Stockholm. Den moderata arbetsstämman är slut, efter fyra intensiva dagar av förhandlingar, debatter och voteringar.

 
Idag på förmiddagen behandlade stämman de tre propositioner som ”mitt” utskott hade behandlat redan i torsdags. Så här i efterhand kan jag nöjt konstatera att på samma sätt som för två år sedan (på partistämman i Gävle 2007 där jag var utskottsordförande för det utskott som behandlade utbildningsfrågorna) så vann utskottets linje bifall i alla frågor där det blev omröstning. Dock ska tilläggas att vi kompromissade i vissa delar för att hitta en enad linje mellan utskott, partistyrelse och övriga stämmoombud. Men så är det med politik – man måste ibland kunna kompromissa för att nå hållbara lösningar.
 
Det har varit en lyckad stämma. Jag är nöjd med de beslut som stämman har fattat, inte minst när det gäller den ekonomiska politiken. Partistyrelsen led nederlag när det gällde frågan om huruvida antalet kärnkraftsreaktorer skulle få utökas i framtiden och det tyckte jag var ett bra beslut. Men generellt så har partiledningslinje vunnit stort stöd och återigen har de ”nya moderaterna” visat att kursändringen är verklig och fortsätter.
 
En stor del av stämman har ägnats åt ”korridorsdiskussioner” och det bådar gott inför framtiden. Det är tydligt att en ny generation ledare inom moderaterna har tagit över såväl på riksplanet som regionalt och lokalt.
 
Fortsättning följer 🙂