Omvald för fjärde året i rad

I lördags samlades moderaterna i Västerbotten till länsförbundsstämma i Umeå. Stämman hade att ta ställning till en rad motioner, bl.a. om IT-utbyggnad i glesbygd och nej till den s.k. pumplagens tredje steg. Båda motionerna bifölls. Alla stämmobeslut skedde i linje med det som förbundsstyrelsen hade föreslagit.

En enig stämma omvalde sedan mig till länsförbundsordförande för fjärde året i rad och det känns naturligtvis mycket bra att ha fått förtroendet för ytterligare ett år.

Det går bra för Moderaterna i Västerbotten. Vi är det m-distrikt i landet som vuxit snabbast det senaste året. Vi är bäst på återvärvning, bäst på nyvärvning. Nu är vi det största moderata länsförbundet i Norrland och det känns så klart kul. I samband med medlemsvärvarkampanjen under 2008 lyckades vi nyvärva 282 nya medlemmar, vilket motsvarade ungefär en 30% ökning av medlemsantalet.

Samtidigt är vi bekymrade över att vi saknar representation i Dorotea, Norsjö och Malå och vi kommer de närmaste åren att satsa hårt för att komma tillbaka på dessa orter.

Den nyvalda styrelsens i sin helhet:

Ordförande: Anders Ågren, Umeå
Förste vice ordf: Katharina Hahlin, Vilhelmina
Andre vice ordf: Ulf Grape, Skellefteå.

Ledamöter:
Edward Riedl, Umeå
Andreas Löwenhöök, Skellefteå
Torbjörn Olsson, Umeå
Elisabeth Björnsdotter Rahm, Lycksele
Kenneth Isaksson, Robertsfors.
Agneta Nilsson, Vännäs
Nicklas Sandström, MUF