Sahlin vill höja skatten, Blå Vägen och förbundsstämma

Sahlin vill höja skatten!
Idag går s-ledaren Mona Sahlin ut och slår på stortrumman: Höjda skatter ska ta Sverige ur krisen. Jojo, så var socialdemokraterna inne i vänsterfållan tillsammans med Lars Ohly (v) igen. Men som vanligt så har Mona Sahlin inte förankrat förslaget, så den tilltänkta samarbetspartnern Miljöpartiet har redan gått ut och sågat det.

Blå Vägen
Idag har vi årsmöte med Blå Vägen och E12 Alliansen och avsikten är att idag formellt slå ihop de två organisationerna. Blå vägensamarbetet är ett samarbete mellan Umeå, Vännäs, Vindeln, Lycksele och Storumans kommuner med fokus på gemensamma frågor inom kommunikationer och regional utveckling. Ordförande är Lilly Bäcklund, Lycksele, och själv är jag föreningens vice ordförande.

Den sammanslagna organisationen ska positionera sig och söka samarbete med övriga organisationer som arbetar med infrastruktur och regional utveckling. Näringslivets behov av rationella transportlösningar på både väg, järnväg, flyg och båt kan bara lösas i ett brett samarbete med andra aktörer, därför kommer Blå Vägen/E12 att fördjupa och intensifiera sitt samarbete mot både offentlig, privat och ideell sektor.

Moderaternas länsförbundsstämma
Imorgon har vi förbundsstämma med moderaterna i Västerbotten. Den äger rum på Scandic Plaza i Umeå. Det ska bli trevligt att summera det gångna verksamhetsåret och gå igenom planeringen för 2009 med allt med det innebär i formen av valrörelser (EU-val och kyrkoval) m.m.