Anders Ågren

SVT uppmanar svenska folket att inte dammsuga, för att elen ska räcka till….

Jag har ju skrivit upprepade gånger om det faktum att svensk energipolitik har havererat. Ytterligare ett exempel på detta kom bara för någon dag sedan.

SVT har uppmärksammats med att uppmana det svenska folket att inte dammsuga för att elen ska räcka till. Så långt har det gått alltså i vårt land. Eftersom regeringen låtit stänga Ringhals 1 har nu oljekraftverket i Karlshamn återigen dragits igång, för att säkra tillgången på el. Det är dåligt för klimatet. Sverige ska förövrigt inte vara tvingat att importera smutsig kolkraft eller elda med olja, så fort det är vindstilla eller kallt.

Socialdemokraternas och Miljöpartiets energipolitik har havererat.

Sverige – och klimatet – behöver mer kärnkraft! Sverige behöver en ny regering.