Anders Ågren

Bra skrivet av Christer Lindvall i dagens VK

Den tidigare S-politikern Christer Lindvall skriver idag på insändarsidan i VK att fler och fler nu byter från S till M. Lindvall har ju varit en av de kändaste S-profilerna i Umeå – bl.a. varit ordförande för Umeå Arbetarkommun och ordförande för den lokala S-föreningen på Ersboda. Men numera är han alltså aktiv medlem i Moderaterna i Umeå.

Han konstaterar i insändaren att Socialdemokraterna tappar sympatisörer i SCB:s senaste mätning, medan Moderaterna ökar. En av orsakerna bedöms vara frågan om lag och ordning, där M:s linje gällande kriminalitet och otrygghet har ett brett stöd.

Utdrag ur Lindvalls insändare:

”Jag konstaterar att många med mej valt att byta från Socialdemokraterna till Moderaterna. I Umeå har Moderaternas långvariga kamp för lag och ordning på Ersboda, Mariehem och Ålidhem mötts av förnekelse och tvingat S att intressera sig för dessa frågor. Dessvärre vill man inte bidra till åtgärder som skulle minska buset. Otryggheten gör att människor vänder Socialdemokratin ryggen där människor vill ha en trygg miljö utan våld eller bränder i sina bostadsområden.”

Moderaterna är partiet för lag och ordning. Gör som Christer Lindvall och många andra – gå med i Moderaterna och hjälp oss att vinna valet 2022.

Sverige, Västerbotten och Umeå behöver ett maktskifte!