Anders Ågren

Mer än 100 miljarder kr i nya satsningar i höstbudgeten – men O kr mer till polisen, åklagarmyndigheten och domstolarna!

Av de 105 miljarder kronor som S/MP-regeringen nu går fram med tillsammans med sina stödpartier så går 0 kronor till polisen. Samma sak gällande Åklagarmyndigheten och domstolarna – av de 105 miljarderna så blir det inte en extra krona till dessa områden.

Socialdemokraterna ser alltså inget behov av ytterligare insatser under 2021, efter ett år där kriminella sätter upp vägspärrar, fasanfulla berättelser om förnedringsrån och ett 40-tal klaner driver grov brottslighet med rekord i skottlossningar och sprängdåd – ja, då är det både skrämmande och anmärkningsvärt att de inte vill göra något mer under 2021 för att pressa tillbaka brottsligheten. 

Sedan är det förvisso så att pengar som beslutades om för flera år sedan, nu tillförs polisen. Det är ingen nyhet. Det är det som S-företrädare egentligen syftar på när de försöker blanda bort korten. MEN de pengarna lades fast i M/KD-budgeten och täcker kostnaden för fler polisen under 2021. Vi har tyvärr sett att brottsligheten blivit allvarligare sedan dessa pengar lades fast och då anser vi moderater att man behöver gör mer här och nu.

Sverige behöver ett maktskifte!