Anders Ågren

Minst 40 kriminella klaner som kommit till Sverige enbart med kriminalitet som syfte

Biträdande rikspolischefen Mats Löfving talade klarspråk i Ekots lördagsintervju om vilka utmaningar Sverige nu står inför, kopplat till den kriminalitet som drabbar Sverige. Han ryter också ifrån och anklagar beslutsfattare och makthavare för att inte ge sitt fulla stöd i kampen mot gängkriminaliteten. 

Hoppas att detta blir ett uppvaknande, även för de som mest ägnat tiden till att förneka och förminska problemen i Sverige med kriminaliteten. För de flesta – förutom för S/MP-regeringen och andra på vänsterkanten – är det dessutom uppenbart att gängkriminaliteten är starkt kopplad till stor invandring. 

Bitr rikspolischefen:

“Det är långt ifrån alla människor som vill bli en del av det svenska samhället. Just nu har vi minst 40 släktbaserade kriminella nätverket i Sverige, så kallade klaner. De har kommit till Sverige, påstår jag, enbart med syfte att organisera och systematisera kriminalitet. De arbetar med att skapa makt, de har stor våldskapacitet och de vill tjäna pengar, säger han till radion.” Saxat ur Aftonbladet

Moderaterna har gång på gång lagt fram konkreta förslag för att krossa gängen. Allt medan regeringen med Stefan Löfven och Morgan Johansson blundat och ägnat det mesta av tiden till att prata, skylla ifrån sig och blunda.

Moderaterna har lagt fram ett antal konkreta förslag, däribland:

– Dubblerade straff för gängkriminella

– Kriminalisera deltagande i kriminella gäng

– Anonyma vittnen så att fler vågar träda fram och vittna mot gängen

– Visitationszoner där polisen kan leta efter vapen och sprängmedel

– Utvisa fler utländska medborgare som begår brott i Sverige

Det räcker nu. Regeringen måste bytas ut.