Anders Ågren

Ett bra beslut! Tidigare MP-landstingsrådet Robert Winroth har blivit medlem i Moderaterna i Umeå!

Vi rivstartar höstens politiska arbete med en skräll.

Tidigare MP-landstingsrådet Robert Winroth, Umeå, har i dag offentliggjort att han har gått med i Moderaterna.

Winroth har haft en mycket framträdande roll i MP: distriktsordförande i Västerbotten, gruppledare i landstinget 12 år, innovationslandstingsråd år 2011-2019 och styrelseordförande för landstingets innovationsbolag VLL Innovation. År 2018 rankades han som nr 11 av 100 i landet gällande de mest inflytelserika inom innovations-medicinteknik i Sverige, med motiveringen att han ”fortsätter sitt viktiga arbete med att försöka förändra vårdens inställning till att samarbeta med näringslivet” (MedTech Magazine).

Men nu har han alltså tagit steget att bli medlem i Moderaterna!

Som förbundsordförande för M i Västerbotten, och kommunalråd i Umeå, hälsar jag honom varmt och hjärtligt välkommen. Jag är övertygad om att han kommer att bli ett positivt tillskott. Winroths välkända och starka engagemang inom företagande och innovation passar som hand i handske hos oss.

Moderaterna är en bred kyrka, och vi samlar alltfler som vill se en politisk kursändring i såväl Umeå som Västerbotten. En politik som förenar både liberalism och konservatism. Alla goda krafter som vill bidra i detta viktiga arbete är varmt välkomna!

762 dagar kvar till valet i september 2022!