Anders Ågren

Efterlängtat besked gällande norska gränsen!

Mycket efterlängtade och glädjande nyheter! I går meddelade Norges utrikesdepartement att gränsen till Västerbotten kommer öppna natten mellan fredag och lördag. På grund av coronaviruset stängdes ju gränsen mellan Norge och Sverige i mitten på mars.

Nu förbereder man sig för fullt på den svenska sidan för att kunna ta emot de norska gästerna. Det har såklart stor betydelse för bl.a. Hemavan, då norska besökare står för en stor andel av försäljningen. Vi var på besök i Hemavan för två veckor sedan och fjällvandrade. Avsaknaden av norska besökare var påtaglig för handeln.

För Västerbotten är kommunikationerna till både Norge och Finland mycket viktiga. Bra att Norge beslutat öppna upp (liksom även Danmark tidigare har gjort). Nu hoppas vi att även Finland snart öppnar upp för resande till Sverige.