Anders Ågren

Kommunism = massmord och förtryck

Extremvänstern har tydligen varit ute och tapetserat delar av Umeå, däribland en massa elskåp och liknande.

Det är skamligt. Det är osmakligt. Av de 170 miljoner människor som slaktades i massmord under 1900-talet så står kommunisterna för nästan två tredjedelar. Mer konkret så har alltså omkring 110 miljoner människor dödats i kommunismens namn.

Varhelst marxistiska idéströmningar blivit statsbärande ideologi har den resulterat i förtryck av de mänskliga fri- och rättigheterna. Oavsett vi talar om Sovjetunionen, Kina, Albanien, Pol Pots Kambodja, Castros Kuba, Albanien, Rumänien, Nordkorea, Vietnam, Östtyskland, Etiopien eller Mexiko har resultatet alltid varit terror och statsorganiserat mördande.

I Umeå är det oroväckande många människor som av någon anledning inte verkar bry sig om kommunismens illdåd. Trots att nazism och kommunism är samma ondska.

Demokrati eller diktatur? Ställningstagandet borde vara enkelt.