Anders Ågren

I natt har YTTERLIGARE tolv bilar brunnit i Umeå! Tipsa polisen om ni vet något.

Foto: David Andersson

Jag är både förbannad och djupt bekymrad. I natt brann ytterligare tolv bilar på två olika områden: Ersboda och Tunnelbacken i Umeå,. Polisen misstänker återigen att bilbränderna var anlagda.

Vårt Umeå har den senaste tiden drabbats av många bilbränder. För en vecka sedan brann en bil på Mariehem. I februari omkring 40 bilar på Mariehem. Dessförinnan ‪fyra bilar på Ersboda.

I natt har YTTERLIGARE tolv bilar brunnit på Ersboda och Tunnelbacken.‬

Så sent som i gårdagens VK skrev jag på insändarsidan och uppmärksammade detta elände, uppmanade till bred enighet om att bekämpa brottsligheten och efterlyste tips till polisen för att kunna få fast de som är skyldiga till bilbränderna.

Men i natt har alltså tolv nya bilar brunnit. På två olika områden i staden. Det här är en oroväckande utveckling.  Jag hoppas att polisen snabbt lyckas klara upp detta. Bilbränder, våldsbrottslighet, narkotikabrott – allt det vi moderater har varnat för och uppmärksammat sedan flera år tillbaka sker nu öppet i Umeå.

Detta måste motverkas på alla plan: fler poliser, kameraövervakning på fler områden, snabbare hantering i rättssystemet, hårdare straff, bort med ungdoms- och mängdrabatter, fortsatt förebyggande arbete inom skola, socialtjänst och föreningsliv.

Umeå ska inte vänja sig vid anlagda bilbränder och annan kriminalitet!